Челси изглежда фаворит за подписа на Единсон Кавани, ако Пари Сен Жермен реши да продаде нападателя през януарския трансферен прозорец, твърди „L’Equipe“.

Кавани влезе в сериозен скандал с Неймар по време на мача между Пари Сен Жермен и Олимпик Лион, който се игра преди няколко дни. Първо се скараха кой да изпълнява фаул, а после и дузпа, която Кавани пропусна.

Смята се, че ръководството на Пари Сен Жермен все още не е взело окончателно решение относно бъдещето на уругвайския нападател.

Ако все пак парижани решат да продадат Кавани, то Челси изглежда големият фаворит за неговия подпис.

Евертън също проявява интерес към 30-годишния нападател, но Челси може да му предложи значително по-добри финансови условия.

Мениджърът на Челси Антонио Конте от своя страна иска да засили конкуренцията в атака с още един нападател и Кавани отговаря на неговите изисквания.

Изненадващ кандидат се появи за Кавани

В Челси обаче със сигурност ще подходят предпазливо спрямо сприхавия характер на Кавани и не възнамеряват да се обвързват с него с дългосрочен договор, още повече, че става за играч прехвърлил 30-те години. Политиката на клуба е да предлага по-краткосрочни договори на подобен тип футболисти. 

ПСЖ предложи Кавани на Реал Мадрид