Челси е в напреднали преговори със Саутхемптън за привличането на полузащитника Ромео Лавия. Sky Sports съобщава, че в лагера на двата отбора са оптимисти, че може да бъде постигнато пълно споразумение по сделката, като личните условия на футболиста не се очаква да бъдат проблем.

Ливърпул вече постигна споразумение със „светците“ за белгиеца за сумата от 60 милиона паунда, но халфът даде да се разбере, че иска да отиде в Челси. По този начин „сините“ от Лондон за втори път надцакват „червените“, след като успяха да изпреварят отбора на Юрген Клоп и за халфа на Брайтън Мойсес Кайседо, за когото платиха рекордните за Великобритания 115 милиона паунда. Това беше удар за мърсисайдци, след като „чайките“ вече бяха приели оферта от 111 милиона паунда за 21-годишния еквадорец, който обаче също заяви, че възнамерява да се присъедини единствено към Челси.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

На „Стамфорд Бридж“ искаха да привлекат двама полузащитници до края на трансферния прозорец, след като преговорите с Лийдс Юнайтед за Тайлър Адамс се провалиха миналата седмица, тъй като двете страни не успяха да постигнат споразумение.

Саутхемптън държеше твърдо да получи поне 50 милиона паунда за 19-годишната Лавия. Челси беше направил оферта от 48 милиона миналата седмица, докато Ливърпул на три пъти досега чу „не“ на своите предложения, които бяха отхвърлени от „светците“.

Лавия има още четири години от договора си със Саутхемптън, след като се присъедини от Манчестър Сити миналото лято, но се очакваше да напусне, след като тимът от южния бряг изпадна от Висшата лига миналия сезон.