Тимът на Челси са получили първия си отказ в опита си да подпишат с нападателя Муса Дембеле това лято. „Сините“ се опитаха да привлекат Дембеле през януари от Олимпик Лион, но френският клуб отказа да се раздели със звездата си по средата на сезона. Лион обаче са готови да спечелят пари от 23-годишния нападател в следващия трансферен прозорец, а според „Daily Mail“ Челси се очаква да отправи нова оферта през лятото.

Манчестър Юнайтед също има желание да вземе Дембеле. Франк Лампард и Оле Гунар Солскяер търсят млад нападател, който да ръководи офанзивната им линията. Лион може да поиска 60 милиона паунда за талантливия си нападател.

Лампард се очаква да привлече доста играчи през лятото, след като Челси не успя да подпише с нито един играч през януари. Лондочани вече си осигуриха първото попълнение, след като бе обявено, че Хаким Зиеш ще се присъедини към „сините“ от Аякс, след като кампанията приключи. Челси са свързани с множество имена, включително вратаря на Байерн Мюнхен Мануел Нойер и звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо.

Въпреки това плановете за трансфер на клубове това лято изглежда са нарушени от продължаващата пандемия на коронавирус. Футболът в момента е спрян във Великобритания, а предложението е отложените мачове да се играят през летните месеци.