Отборът на Челси се приближава все повече до двоен трансферен удар. „Сините“ са много близо до привличането на дуото от Манчестър Сити - Рахийм Стърлинг и Нейтън Аке. Английският национал ще пристигне на „Стамфорд Бридж“ срещу 45 милиона паунда плюс 10 милиона паунда под формата на различни бонуси, докато Аке е близо до споразумение за личните си условия за своето завръщане в Лондон, пише „The Guardian“.

Собствениците на Челси работят усилено, за да подсилят отбора на Томас Тухел преди началото на сезона. Вероятно между 40 и 45 милиона паунда ще им бъдат достатъчни, за да вземат Аке, пет години след като нидерландският централен защитник напусна „сините“ в посока Борнемут. Сити, който купи Аке от „черешките“ през 2019 година, не се очаква да спира нидерландецът да напусне „Етихад“.

Тухел иска да вземе няколко нови защитници, след като загуби Андреас Кристенсен и Антонио Рюдигер като свободни агенти, а съмнения има относно бъдещето на капитана Сесар Аспиликуета. Германският тактик харесва качествата на Аке, тъй като може да играе на редица позиции в отбрана.

Челси няма да спре с подсилването си в защитата, като лондончани се интересуват още от бранителя на Ювентус Матайс де Лихт, който обаче е пред трансфер в Байерн Мюнхен, Преснел Кимпембе от Пари Сен Жермен, Калиду Кулибали от Наполи и Жул Кунде от Севиля.

Атаката е друг приоритет за Тухел. Челси вече договори личните условия със Стърлинг тази седмица. Те са готови да превърнат 27-годишния английски национал в най-скъпоплатения играч в клуба. „Сините“ му предлагат петгодишен договор на стойност малко над 300 хиляди паунда на седмица. Не се очаква обаче английският национал да е подписал навреме своя контракт, за да се присъедини към отбора, който пътува до Съединените щати за предсезонното си турне в събота.

Челси се надява да купи и Рафиня от Лийдс Юнайтед след Стърлинг. Те вече са договориха с йоркшиърци за трансфера му на стойност от 55 милиона паунда, но самият бразилец предпочита да се присъедини към Барселона. „Каталунците“ обаче, които имат финансови проблеми, все още не са се договорили с Лийдс за трансферната сума.

Челси искаше да се възползва и от ситуацията с новия договор на Усман Дембеле. Французинът, който е свободен агент, обаче се е съгласил да подпише нов контракт с Барса, написаха медиите в Испания.

Едва ли Барселона, който се опитва да купи Роберт Левандовски от Байерн, може да си позволи както Дембеле, ката и Рафиня.

По-рано през седмицата собственикът на Челси Тод Боели отлетя за Испания за разговори с представителите на Барселона. „Каталунците“ искат да привлекат Аспиликуета и Маркос Алонсо от лондончани. Разбра се, че е имало разговор и за полузащитника Френки де Йонг. Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа на нидерландеца, но Челси също се интересува от халфа.