Челси води в надпреварата за подписа на звездата на Брайтън Алексис Мак Алистър. Офанзивният халф впечатли сериозно с изявите си за Аржентина на Световното първенство в Катар. 24-годишният футболист имаше основна роля за спечелването на турнира от страна на Лионел Меси и компания, като се отчете и с асистенция за гола на Анхел Ди Мария във финала.

Мак Алистър има договор с Брайтън до 2025-а година, като отборът от южното крайбрежие има опция да го удължи с още допълнителни 12 месеца. Това обаче няма да спре грандовете да наддават за него.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

Според аржентинското издание „TyC Sports“, Челси е начело на опашката от отбори, които ще се борят за подписа му. Смята се, че именно бившият му наставник в Брайтън – Греъм Потър, който в момента е мениджър на „сините“ от Лондон, има желание да се събере с аржентинеца.

Въпреки това, Челси ще трябва да внимава с конкуренцията на Арсенал, Тотнъм и Атлетико Мадрид. Изданието допълва, че трансфер на Мак Алистър вероятно ще се осъществи през лятото, като Брайтън възнамерява да запази своята звезда поне до края на сезона.

Мак Алистър се присъедини към Брайтън от Аржентинос Хуниорс през януари 2019-а година. Оттогава той има 86 мача, в които отбеляза 13 гола и направи шест асистенции. Пет от неговите попадения дойдоха в 14 мача от Висшата лига този сезон.