Отборът на Челси вече се е договорил с Байер Леверкузен за подписа на Кай Хавертц за сумата от 72 милиона паунда, която ще бъде рекордна за клуба, съобщава „Guardian“. Преговорите за германския национал продължават вече няколко седмици, след като Хавертц даде да се разбере, че иска да напусне Леверкузен след неуспеха им да се класират за Шампионската лига.

Първоначалната оферта от 65 милиона евро (58 милиона лири) плюс 15 милиона евро бонуси беше отхвърлена през юли, но сега се твърди, че Челси вече е договорил сделка, която ще надмине рекорда на клуба от 71,6 британски лири, платени за вратаря Кепа Аризабалага през 2018 година.

Леверкузен ще получи първоначално 80 милиона евро, като още 10 милиона евро могат да бъдат платени, ако бъдат изпълнени редица клаузи, включително ако Челси спечели Шампионската лига през следващите пет години.

Мениджърът на Леверкузен Петер Бош също потвърди в понеделник, че Хавертц не се очаква да тренира повече с отбора.

„За съжаление, нашият отбор все още не е напълно определен. Не очаквам Кевин Фоланд и Кай Хавертц да тренира отново с нас. Възможно е и с други играчи да има промени. Определено трябва да привлечем нови играчи", заяви Бос.

21-годишният Хавертц има 118 участия в Бундеслигата, откакто дебютира през октомври 2016 година. Леверкузен вече се е насочил към Патрик Шик от Рома, като е предложи 28 милиона евро за нападателя на Чехия.