Отборът на Челси е много близо до двоен трансферен удар, пише „Guardian“. Лондончани искат защитниците  на Лестър Бен Чилуел и на ПСЖ – Тиаго Силва.

Мениджърът на „сините“ Франк Лампард от доста време следи Чилуел, който е негов първи избор за подсилване на лявата зона на отбраната. Първоначално от Лестър не смятаха да продават 23-годишния футболист, като бяха обявили  цена от около 80 милиона евро.

Според „The Telegraph“ пък двата клуба вече са постигнали споразумение за параметрите на сделката, която ще бъде на стойност от 55 милиона евро. Чилуел вече е преминал медицински прегледи. От него се интересуваше и Манчестър Сити, но самият футболист е бил дал дума на Лампард, че ще заиграе на "Стамфорд Бридж".

През изминалия сезон бранителят записа 27 мача във Висшата лига, в които вкара 3 гола и направи 3 асистенции.

В допълнение към английския национал, Челси обмисля да привлече и вече сигурния свободен агент Тиаго Силва, чийто договор трябва да изтече с Пари Сен Жермен след финала в Шампионската лига в неделя. Според информациите на Острова, бразилецът има желание да се премести във Висшата лига и „сините“ са на полпозишън за неговия подпис.