Нападателят Алешандре Пато на 99,9 процента си тръгва от Челси. Новият мениджър на „сините“ Антонио Конте няма никакво намерение да разчита на взетия под наем от Коринтианс футболист.

26-годишният бразилец премина на „Стамфорд Бридж“ през януари с намерение да възражда кариерата си в Европа, ала още от първия ден трябваше да почне да сваля излишни килограми. Влизането му във форма отне доста време и макар да успя да се разпише веднъж за „сините“ бразилецът си остана трансферно разочарование.

Конте смята да префасонира състава съгласно игровия стил, който иска да наложи, а Пато изобщо не се вписва в концепцията му за централния нападател. Все пак бразилецът има шанс да се задържи на Стария континент – турският гранд Фенербахче проявява интерес към него и иска да прибави още едно известно име към звездите си Робин ван Перси, Луиш Нани и Раул Мейрелеш.

На този етап агентът на Пато – Киа Джорабчиян заяви, че клиентът му ще остане в Лондон, понеже много е харесал живота в английската столица. „Той много искаше да дойде в Челси, те бяха първият му избор. Той обожава Висшата лига и иска да остане, стига Челси да иска да го задържи“, каза агентът. „Смятам, че много неща могат да се променят оттук до началото на сезона. Пато беше много успешен в своя първи мач и ще трябва да продължи да впечатлява“, добави Джорабчиян.