Милан продължава да следи изкъсо ситуацията около халфа на Арсенал Аарън Рамзи, а очакванията пред ръководството на „росонерите” е уелсецът да акостира на „Сан Сиро”, след като му изтече договора.

Договорните отношения на национала на Уелс с „артилеристите” изтичат в края на настоящия сезон, а на хоризонта не се очертава подновяване на контракта му. Рамзи ще бъде свободен да преговаря с чуждестранни клубове, след като започне 2019-а година.

Италианската медия Gazzetta dello Sport пише, че футболистът се надява на по-сериозна заплата на „Емирейтс”, но бордът на Арсенал няма намерение да завишава драстично възнаграждението му.

Милан е много близо до назначаването на Иван Газидис, който заема поста изпълнителен директор в отбора на Арсенал, като това е част от мащабното реконструиране в миланската управа. Надеждите на новите лица на „Миланело” са, че именно Газидис ще увери Рамзи да обелче „червено-черната” фланелка.

Рамзи пристигна в Арсенал през 2008 година, когато акостира от Кардиф за 5 милиона паунда, а оттогава досега е изиграл 350 срещи с екипа на „топчиите” във всички надпревари.

Още по темата:


Президентът на Милан: Целта е ШЛ, а не титлата

Халф на Милан иска да продължи договора си с клуба

Милан предложи нов контракт на основен полузащитник