Алексис Санчес изживява последните си месеци в Манчестър Юнайтед. Чилийският футболист не успя да отговори на очакванията, които имаше към него. Той генерира много по-малко и ще напусне „Олд Трафорд“ само година и половина след пристигането си.

Мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е съобщил на нападателя, че няма възможност да остане в отбора.

Продажбата на Санчес ще означава, че Манчестър Юнайтед ще се освободи от футболиста, който получава най-голяма заплата в отбора в момента. Това ще даде възможност на клуба да работи по-усилено върху подновяването на договорите на някои от основните играчи, както и върху привличането на набелязаните от норвежеца за нови попълнения.

В началото, когато Солскяер пое Манчестър Юнайтед, след като смени Жозе Моуриньо публично каза, че вярва на Санчес. Въпреки това, търпението на норвежеца има лимит и лошото представяне на чилийския футболист убедиха мениджъра, че нападателят нямя бъдеще на „Олд Трафорд“.

Сега всичко е оставено в ръцете на агента на Санчес, който трябва да разгледа всички възможности, които има пред чилиеца. Не е изключено той да се завърне в Италия или да разгледа предложения от Ла Лига, които със сигурност няма да отговарят на неговите финансови изисквания.