Бърнли е един от 12-те клуба, които се интересуват от свободния агент това лято Лайл Тейлър. Нападателят, чийто договор с Чарлтън изтича след няколко седмици, отказа да се завърне към тренировки в Чемпиъншип заради опасения от контузия.

Освен Бърнли, ситуацията около него следят тимовете на Уест Бромич, Брентфорд и Бристъл Сити. Шотландският гранд Рейнджърс също се интересува от услугите на Тейлър, който може да бъде изкушен и от оферта на турския Сивасспор. 30-годишният футболист заяви за Sky Sports миналия месец, че не е подновил тренировки с Латикс поради опасения от това, че ще получи контузия, която би повлияла негативно на шансовете му за бъдещ трансфер.

В ексклузивно интервю, в което той призна, че не се наспива достатъчно заради решението си, той каза: „Това ме кара да се замисля какво би се случило, ако бях получил контузия, заплашила остатъка от кариерата ми. Ще бъда честен с вас, това ме изплаши до смърт. Това е причината, поради която не се завърнах към тренировки. Знам, че повечето хора няма да ме разберат, но решението беше много трудно“, сподели той.

Мениджърът на Чарлтън Лий Бойър коментира, че разбира решението му, но останал „разочарован“, разбирайки, че „той просто не може да поеме този риск. Той има шанса да спечели пари за него и семейството му, които могат да се окажат жизненоважни за в бъдеще“. Няколко клуба от Чемпиъншип искаха да подпишат с Тейлър през януари, включително Шефилд Уензди и Суонзи, но до трансфер така и не се стигна.

Нападателят продължи да вкарва за Чарлтън през този сезон, отбелязвайки 11 гола в 22 мача от първенството преди паузата заради коронавируса, независимо че пропусна голям брой срещи заради травма на коляното, получена миналия септември. Тейлър се присъедини към Латикс от АФК Уимбълдън през 2018 и реализира 36 гола в 67 двубоя за клуба.