Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жесус може да напусне отбора след края на сезона, пише „Daily Mail“. Изданието посочва, че причина за това е желанието на мениджъра Хосеп Гуардиола да привлече Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и Хари Кейн от Тотнъм през лятото.

Информацията гласи, че „гражданите“ са готови да дадат над 100 милиона евро за всеки един от тях. Както е известно, рекордьорът по голове за Ман Сити Серхио Агуеро ще си тръгне от „Етихад“ през лятото, след като договорът му няма да бъде подновен.   

Жезус играе за Манчестър Сити от януари 2017 година, когато беше привлечен от бразилския Палмейрас. Тогава той беше считан за един от проспериращите нападатели от своето поколение. Гуардиола обяви преди време, че много харесва качествата на бразилеца и вижда бъдещето му в Сити, но „Daily Mail“ смята, че мениджърът усеща, че не може да разчита на него в големите мачове, след като го остави на пейката за финала за Купата на Лигата и в първия полуфинал в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен.

Откакто пристигна на „Етихад“ Жезус има 81 гола и 33 асистенции в 189 двубоя. Порталът Transfermarkt.com го оценява на 60 милиона евро. Настоящият му договор изтича през лятото на 2023 година.