Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо може да напусне „червените дяволи“ това лято, но ще вземе решение за това, след като разбере кой ще бъде следващият мениджър на клуба.

„ESPN“ твърди, че Роналдо обмисля възможността да напусне Манчестър след само една година след завръщането си на „Олд Трафорд“. Юнайтед пък е изправен пред тежка битка за класиране в Шампионската лига през следващия сезон.

Клубът тепърва ще вземе решение за следващия си мениджър, като временният такъв Ралф Рангник се очаква да поеме консултантска роля след края на сезона, въпреки че се появиха информации, че може и да остане за още една година начело.

Сред останалите спрягани имена са това на наставника на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино и този на Аякс – Ерик тен Хаг.

Роналдо, който навършва 37 години в събота, вече започва да обмисли възможностите си преди лятото. Той обаче ще се въздържи от вземането на окончателно решение, докато Юнайтед не потвърди следващия си постоянен мениджър.

Смята, че той ще има изгодни оферти от отбори от МЛС и страни от Близкия изток. В същото време майка му постоянно намеква, че Роналдо може един ден да се върне в родния си клуб Спортинг Лисабон.