Бъдещето на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед остава несигурно, като три от най-големите европейски клубове са готови да го приютят, ако той напусне „Олд Трафорд“. „Sun“ твърди, че става дума за Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Рома, който пък е воден от бившия треньор на португалеца в Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

Наскоро в Англия разкриха как 37-годишният Роналдо се е надявал да сложи край на кариерата си в Юнайтед, след като се присъедини отново към клуба миналото лято. Но неговият агент Жорже Мендеш е провел разговори с новия изпълнителен директор на „Олд Трафорд“ Ричард Арнолд заради опасенията му от лошата форма на отбора.

„Червените дяволи“ бяха изхвърлени от ФА Къп след домакинска загуба от Мидълзбро след дузпи и са в люта битка за четвъртото място във Висшата лига след разочароващите равенства с Бърнли и Саутхемптън.

Бившият играч на Реал Мадрид сложи край на най-дългата си гола суша от повече от десетилетие, след като отбеляза първото попадение при снощната победа с 2:0 над Брайтън. Смята се, че Роналдо ще да остане в клуба, само ако Юнайтед се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

Той също така има притеснения относно отношението на някои от съотборниците му на фона на последните им резултати. Източник близък до клуба заявил пред „Sun“ следното:

„Роналдо наистина е разкъсан относно бъдещето си. Той не би искал нищо повече от това да печели трофеи в Юнайтед, но в момента изглежда, че това ще бъде истинска борба. Той не иска да прекара последните няколко години от звездната си кариера в средата на класирането. Някои големи клубове следят ситуацията и вече са дали индикации за интереса си“.

Трансфер в Пари Сен Жермен се смята, като най-вероятния вариант, ако Килиан Мбапе се отправи към Реал Мадрид през лятото. Това също би го направило съотборник с бившия му съперник в Барселона Лионел Меси, нещо, за което феновете мечтаят от години.

Байерн също обаче се ослушва за португалеца, докато Моуриньо би искал да се събере отново с Роналдо, но в Рома.