Защитникът на Байерн Мюнхен – Матайс де Лихт, може да напусне германския шампион това лято заради липсата на достатъчно игрово време и напрегнатите отношения със старши треньора Томас Тухел. 24-годишният нидерландец стартира в едва шест мача във всички турнири за баварците този сезон, но се върна в стартовия състав при победата с 3:0 над Хофенхайм миналия петък. С Ким Мин-Дже, който е с Южна Корея на Купата на Азия, Де Лихт си партнира с Даю Упамекано в центъра на отбраната.

Остана неясно дали Тухел ще смени нидерландеца с новопристигналия Ерик Дайър от Тотнъм, но няма съмнение, че Де Лихт е трети избор за централен защитник през последните месеци, като бившият мениджър на Челси предпочита двойката Мин-Дже - Упамекано. Нидерландецът, който се присъедини към Байерн от Ювентус през 2022-а година, вече е готов да напусне.

Според германското издание Bild, е възможно бившият бранител на Аякс да премине в Манчестър Юнайтед, където мениджър е бившият му наставник в отбора от Амстердам - Ерик тен Хаг. По-рано през сезона беше съобщено, че Де Лихт е все по-недоволен от липсата на достатъчно игрови минути.

В момента той е контузен не е ясно колко време ще отсъстват от терените. Така дългосрочното бъдеще на Де Лихт стана по-несигурно, след като Байерн проявява интерес към бранителя на Барселона Роналд Араухо, който може да напусне каталунския гранд това лято.