Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг може да напусне „Камп Ноу“ още през следващата седмица. Според „Sport“, отборът на Челси е предложил бартер на „каталунците“, който включва Маркос Алонсо и сума 59 милиона паунда в опит да се постигнат споразумение с Барса за нидерландеца.

Манчестър Юнайтед също обаче има големи амбиции за Де Йонг, след като „червените дяволи“ вече постигнахаха договорка с Барселона за трансфер на халфа на стойност от 72 милиона паунда, но самият футболист няма желание да напуска „каталунците“.

Ако обаче „Блауграна“ избере да приеме офертата на тима от западен Лондон, Де Йонг ще трябва да вземе решение за бъдещето си през следващата седмица. Очаква се, ако се стигне до подобно развитие, той да приеме да отиде в Челси, където ще играе в Шампионската лига, каквато е неговата амбиция.

По-рано през седмицата се повиха информации, че от Ла Лига са обявили на Барселона, че няма да им позволят да регистрират новите си попълнения, ако не успеят да стабилизират финансите си, а една продажба на Де Йонг може да се окаже решението на този проблем.