Филипе Луис няма да остане в Атлетико Мадрид и ще напусне „Уанда Метрополитано“ в края на сезона, когато договорът му с „дюшекчиите“ изтича. 33-годишният футболист може да продължи кариерата си в Барселона. Защитникът е едно от имената, които са на дневен ред за спортно-техническия щаб на каталунците.

Бразилският национал предпочита да направи още една стъпка в своята кариера и да подпише с голям клуб като Барселона, за да продължи да се бори за спечелването на отличия преди да подпише договор за много милиони.

Барселона търси нов ляв бек, с който да засили конкуренцията на Жорди Алба. В момента той е единствената опция пред старши треньора Ернесто Валверде за поста.

В същото време Филипе Луис е готов да приеме второстепенната роля, която от Барселона ще му предложат.

Голямото предимство на Луис е, че той може да премине на „Камп Ноу“ без трансферна сума. Освен това бразилецът е достатъчно опитен и няма да има нужда от допълнително време за адаптация в Ла Лига, където играе от много години.

Барселона има няколко варианта за нов ляв бек, които се разглеждат от спортно-техническия екип. Другите имена, които са разглеждани са Николас Талиафико от Аякс, Алекс Морено от Райо Валекано, Алберто Морено от Ливърпул, Начо Монреал от Арсенал и Ферлан Менди от Олимпик Лион.