Защитникът на Сао Пауло Родриго Кайо изрази своето разочарование, че трансферът му в Барселона не се осъществи и пропадна в последния момент.

25-годишният футболист бе една от възможностите пред Барселона за решаване на проблемите в дефанзивен план на отбора. Каталунците дори бяха постигнали споразумение относно трансфера на играча, а Кайо премина медицински изследвания в частна клиника в Рио де Жанейро, но в крайна сметка треньорът Ернесто Валверде избра колумбиеца Жейсон Мурийо пред бразилския бранител.

„Бях в очакване, разбира се. Това беше голяма възможност за мен. Беше трансфер само за шест месеца, но това беше възможност да изляза в Европа, в голям клуб, където можех да демонстрирам най-доброто, на което съм способен. Но най-важното е, че съм спокоен, концентриран и имам договор със Сао Пауло“, коментира Кайо пред „Globoesporte“.

Защитникът потвърди, че е преминал медицински тестове, които са били положителни, но са съществували две възможности пред Барселона – Мурийо или той.

„Когато вече излязох от стаята за прегледи, всичко вече беше приключило, а Барселона бе подписал с Мурийо“, добави бразилският футболист.

„Мисля, че Барселона предпочете Мурийо, защото той има опит и играе в Европа, в испанското първенство. Това е много важно за Барселона, още повече, че се навлиза в решаващия период от сезона“, продължи 25-годишният футболист.

„Адаптацията прави разликата. Аз играя в Бразилия и нямам никакъв опит в Европа. Това, че Барселона проявява интерес към мен ме прави много щастлив и е знам, че те ме оценяват висок. Това са възможностите, които понякога имаме и често не успяваме да реализираме. Разбира се, че в някакъв момент настъпва разочарованието, но това е част от футбола. Стремя се да мисля предимно положително. За мен никога не е било лесно и сега няма да бъде. Оставам твърд и спокоен, знаейки, че имам още три години договор със Сао Пауло. Очаквам следващата възможност, която ще се открие пред мен. Надявам се един ден да видя моята цел реализирана и да играя в Европа. Докато това не се случи, аз имам клуб, на който съм отдаден и това е Сао Пауло. Това е моята голяма любов. Клубът ми е дал всичко“, каза още Родриго Кайо.

Барселона и Сао Пауло са били постигнали споразумение за преминаването на Кайо под наем на „Камп Ноу“, като каталунците е нямало да платят нищо за шестте месеца, а е имало възможност да откупят изцяло правата на играча през следващото лято за сумата от 15 милиона евро.