Брайтън се е оттеглил от преговорите с Манчестър Сити относно потенциален трансфер на испанския защитник Марк Кукурея след разочарованието от похватите на „гражданите“ при разговорите, сподели журналистът от „The Athletic“ Анди Нейлър.

Кукурея, който акостира на „Амекс Стейдиъм“ от Хетафе през миналата година за сума от порядъка на 15 милиона паунда, е оценяван на 50 милиона паунда от „чайките“. Манчестър Сити разбра за исканата сума, когато изрази първоначален интерес към играча, но от Брайтън бяха твърди в позицията си, че не искат да се разделят с крайния бранител. Последното предложение на шампиона на Англия било около 30 милиона паунда, докато искали да стигнат най-много до 40 милиона паунда, което е все още недостатъчно на фона на поставената цена от Брайтън.

След като подписа петгодишен договор миналата година, Кукурея със сигурност не е в позиция да форсира трансфер извън „чайките“, въпреки че подал официална молба за трансфер вчера в опит да го направи. Сити също няма как да принудят Брайтън да се раздели с футболиста за по-малко от исканата цена. Същевременно се появиха информации, че клубът от южното крайбрежие подготвя нов по-добър договор, за да задържи Кукурея в клуба.

Испанецът стартира в 35 мача миналия сезон, като вкара веднъж и асистира веднъж. На 20 години той напусна родния си клуб Барселона и отиде в Ейбар, след което 12 месеца по-късно се озова в Хетафе, където прекара три сезона, преди да премине във Висшата лига през 2021-а година. Той дебютира за националния отбор на Испания при успеха над Литва с 4:0 миналия юни.