В Брайтън са уверени, че полузащитикът Мойсес Кайседо ще бъде част от отбора и през следващия сезон, въпреки сериозния интерес към него, съобщава Sky Sports. Еквадорският национал на няколко пъти вече изрази желанието си да напусне, като за това се говореше много активно още през януари.

„Чайките“ обаче продължават да отхвърлят твърдо офертите за него в желанието си да получат сума около 100 милиона паунда, за да се разделят с него.

Именно тази твърдост на ръкодоводството все повече сякаш отказва желаещите за неговите услуги. Смяташе се, че Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще наддават за него, но Челси бе най-близо до сделка за Кайседо, но и лондончани са на път да се оттеглят от преговорите, след като последната им оферта на стойност 80 милиона паунда бе отхвърлена.

21-годишният полузащитник подписа нов четиригодишен договор с Брайтън през януари, като пресата в Англия смята, че е бил уверен в желанието на „чайките“ просто да си гарантират по-голяма трансферна сума, но нещата през лятото се развиват доста по-различно от неговите желания.