Футболистът на Ливърпул - Алекс Окслейд-Чембърлейн, е попаднал в радара на Брайтън, но подобен трансфер може да зависи от това дали „червените“ са готови да оставят полузащитника да си тръгне без пари още този месец, пише Daily Mail.

Окслейд-Чембърлейн почти сигурно ще напусне „Анфийлд“ след края на сезона, когато договорът му изтече, но е интересно дали от Ливърпул са готови да го оставят да го направи още сега. Брайтън е сред отборите, които следят 29-годишния футболист, който продаде Леандро Тросар на Арсенал миналата седмица.

Смята се, че и други клубове от Висшата лига също са проявили интерес към Окслейд-Чембърлейн през януари, но всяка сделка вероятно ще зависи от това дали Ливърпул е готов да позволи на играча да напусне със свободен трансфер.

Англичанинът играе редовно за отбора на Юрген Клоп след края на Световното първенство, отбелязвайки първия си гол за сезона при загубата с 1:3 от Брентфорд. Но шансовете му да запази титулярното място намаляват, тъй като пред него в йерархията са Мохамед Салах, Луис Диас, Коди Гакпо и Диого Жота. По същия начин възможностите му да играе и в центъра също вероятно ще бъдат лимитирани с играчи като Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара, Фабиньо, Наби Кейта и Харви Елиът.