Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис предположи, че клубът би могъл да продаде двама от водещите си играчи в лицето на Лоренцо Инсиние и Алан, стига да разполага с достатъчно време на пазара за намирането на заместници.

В момента неаполитанци са много близо до закупуването на Костас Манолас от Рома, като в сделката ще участва и халфът на „везувиани” Амаду Диавара. Според Де Лаурентис Манолас би могъл да сформира велико партньорство с Калиду Кулибали.

„Всички големи отбори стартират от защитата. Манолас и Кулибали биха могли да формират велико партньорство като тези, каквито сме имали преди”, коментира Де Лаурентис и се върна на една от любимите си теми в момента – евентуалното пристигане на Хамес Родригес. „Никой никога не е казвал, че Хамес не е наш тип играч. Напротив, има дълбоко уважение между него и Карло Анчелоти.”

„Така или иначе, има агенти, с които да се справим, после идва реда на семейството му и Реал Мадрид. Имаме толкова много активни преговори, че трябва първо да се фокусираме върху продажбите. Имаме 40 футболисти и с много от тях трябва да се занимая.”

„Инсиние и Алан? Ако офертите дойдат навреме така че да намерим заместници, тогава можем да ги обмислим. Но ако пристигнат в последните 10 дни на трансферния прозорец, тогава няма да ги разглеждаме”, добави Де Лаурентис.