Генералният мениджър на Ювентус Джузепе Марота потвърди за наличието на интерес от Милан към нападателя на италианския шампион Гонсало Игуаин. Босът обаче моментално вметна, че на двете страни им предстои да извървят дълъг път.

По всичко личи, че 30-годишният нападател ще напусне Торино през лятото, тъй като е свързван силно и с Челси, където за мениджър бе назначен бившия му треньор в Наполи Маурицио Сари. Засега обаче медиите в Италия не считат подобна сделка за силно вероятна.

Доста по-реалистично на този етап изглежда преминаването на родения в Брест, Франция аржентинец в Милан. Не е тайна, че бившият играч на Ювентус и настоящ капитан на „росонерите” Леонардо Бонучи желае да се върне обратно при „старата госпожа”, а преди по-малко от 24 часа за това призна и новият спортен директор на Милан – Леонардо.

„Леонардо познава Игуаин и би искал да разполага с него в Милан, но първо трябва да се разрешат определени договорни проблеми. Предстои да се извърви дълъг път”, заяви в прав текст Марота пред „Гадзета дело спорт”.

Още по темата:

Леонардо: Съдбата на Гатузо е вън от съмнение

Милан и Ювентус почнаха преговори за Бонучи

Игуаин бесен от номерцата на Ювентус

Милан предлага 4-годишен договор и 4,5 млн. заплата на Игуаин