Отборът на Борусия Дортмунд е готов на всичко, за задържи звездата си Ерлинг Халанд. Както е известно, в договора му има записана откупна клауза от едва 75 милиона евро, която ще стане активна през лятото. Редица европейски грандове, сред които Манчестър Сити, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал Мадрид и Пари Сен Жермен са по петите му.

„Bild“ обаче съобщава, че в Дортмунд са активирали „план Халанд“, с който да се опитат да задържат норвежкия нападател и след 2022 година. Немското издание пише, че „жълто-черните“ са готови да предложат заплата от 16 милиона евро на година на Халанд, което би било рекордна сума за клуба.

Той може да получава и евентуални бонуси в размер на още осем милиона, които могат да дойдат от производителя на екипите на Борусия – „Puma“. „Bild“ твърди още, че от „Puma“ искат да сключат и персонална сделка с Халанд, за което напира и „Nike“.

Преговорите между клуба, играча, агента му - Мино Райола, и баща му - Алф-Инге, се очаква да започнат през януари.

С евентуална средна заплата от около 20 млн. евро на сезон Халанд ще печели горе-долу колкото голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.

21-годишният норвежец има невероятните 76 гола в 75 мача за Дортмунд след трансфера си от РБ Залцбург преди две години.