В тима на Борусия Дортмунд продължават да търси нов вратар за следващия сезон. Германският клуб иска да намери сериозен конкурент на Роман Бюрки, който не се представя убедително от началото на кампанията.

Първоначално „жълто-черните“ искаха стража на Аякс Андре Онана, но той се провали на допинг тест и беше наказан да не играе за период от една година. Затова от „Сигнал Идуна Парк"“ вече са се насочили към Томас Стракоша от Лацио.

Стракоша загуби титулярното си място при „орлите“ за сметка на ветерана Хосе Рейна. Двамата са в обтегнати отношения и спортният директор Игли Таре търси варианти за раздяла със своя сънародник.

„Борусия е голям клуб. Разполагат с млад и талантлив състав. Мисля, че ги чака добро бъдеще. Атмосферата на стадиона в Дортмунд е уникална. Ще излъжа, ако кажа, че не бих се радвал да премина в този отбор“, сподели наскоро Стракоша пред „Sky Sport Germany“.

Очаква се двата клуба, които играха един срещу друг в груповата фаза на Шампионската лига по-рано през сезона, скоро да стартират преговори за трансфер на 25-годишния албански национал.