Борусия Дортмунд уреди  звездата на Щутгарт Серу Гираси, съобщават медиите в Германия и трансферният експерт Фабрицио Романо. Според информациите, 28-годишният нападател ще подпише днес или утре договор до 2028-а година, като това ще стане след като премине задължителните медицински прегледи.

Трансферът стана факт, след като Борусоя плати откупната клауза в размер на 17.5 милиона евро на гвинейския национал, който вкара цели 30 гола в 30 мача във всички турнири за Щутгарт през изминалия сезон. Преди няколко дни клубът привлече друг играч на швабите - националът Валдемар Антон, а е близо и до халфа на Брайтън Паскал Грос.

Междувременно Борусия Дортмунд подготвя още един трансфер. „Жълто-черните“ ще направят всичко възможно да привлекат офанзивния халф на Олимпик Лион Раян Шерки. 20-годишният футболист направи силен изминал сезон за „хлапетата“, като в 39 мача вкара 3 гола и даде 9 асистенции, с което привлече вниманието на европейските грандове.

Дортмунд вече има споразумение с играча, като остава само двата клуба да се разберат, но „вестфалци“ са оптимисти. Възможно е първо да се изчака Борусия да продаде някой от настоящите си футболисти.