Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке разкри, че клубът планира за привлече нов нападател за старта на новия сезон в германското футболно първенство.

„В най-добрия случай това трябва да се случи до 8-10 дни. Но намирането на наистина подходящо решение не е лесно“, коментира Вацке в телевизионното предавате Sportschau.

Той подчерта, че клубът не възнамерява да постави цялата тежест в нападение върху раменете на 17-годишния Юсуфа Мукоко, но заболяването на новопривлечения Себастиен Алер принуди германския вицешампион да потърси още едно попълнение поне за следващите няколко месеца.

„Прекалено много е да очакваме това от Мукоко. Мисля, че в следващите дни ще има развитие, но е наистина трудно, защото няма чак толкова много свободни играчи на пазара“, добави Ханс-Йоахим Вацке.

Според вестник „Билд“, по-рано тази седмица ръководството на Борусия Дортмунд е разговаряло с представители на 35-годишния уругваец Единсон Кавани, но засега не е ясно дали ще може да изпълни неговите финансови изисквания. Кавани игра за Манчестър Юнайтед в последните два сезона.

Клубът търси футболист, който да е съгласен да пристигне с краткосрочен договор. Отборът на Борусия открива сезон 2022/2023 в Бундеслигата тази събота, 6 август, с домакинство на Байер Леверкузен.