Отборът на Борусия Дортмунд може да се наложи да забрани всички входящи трансфери това лято, ако не успее да се класира за Шампионската лига като драстична мярка за запазване на звездата Ерлинг Халанд в състава.

Спекулациите около бъдещето на норвежкия нападател продължават да го свързват с трансфер в някои от най-големите европейски грандове, въпреки че от Дортмунд на няколко пъти излязоха с категорична позиция, че нападателят ще остане в клуба и през следващия сезон.

Не е тайна, че в Дортмунд имам проблеми с финансите и, ако не завърши в топ 4, това само ще увеличи нуждата от продажба на част от най-добрите им играчи, за да се облекчи бюджета. Нещо повече, Халанд няма желание да остане в клуба и за следващата кампания, ако „жълто-черните“ не успеят да се класират за Шампионската лига, пише „Bild“.

В момента Дортмунд заема петата позиция, като се намира на само две точки от Айнтрахт Франкфурт и Волфсбург, които са пред тях.

Германското издание твърди, че представителите на Халанд нямат проблем с това норвежецът да остане и догодина, но само, ако Дортмунд участва в Шампионската лига. В договора му има записана клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче ще стане активна от следващото лято. Смята се, че има договорка между двете страни, че „вестфалци“ ще го пуснат да си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“, но чак през 2022 година.

В Дортмунд искат Хааланд да остане в отбора и през следващия сезон, тъй като според тях това ще е най-добрият шанс да прекъснат доминацията на Байерн Мюнхен в Бундеслигат.

Преди време агентът на нападателя – Мино Райола и бащата на Халанд – Алф Игне Халанд, проведоха своеобразна обиколка из Европа, където посетиха тимовете, които са най-заинтригувани от неговото привличане. Има информации, че от Борусия Дортмунд са поставили цена на своята звезда от 180 милиона евро, ако някой клуб иска да го вземе още след края на настоящия сезон.