В отбора на Борусия Дортмунд вече работят по намирането на играч, който да замени Ерлинг Халанд. В момента отборът „жълто-черните“ изостават от Байерн Мюнхен с шест точки в битката за титлата, а общото усещане на „Сигнал Идуна Парк“ е, че звездата им ще напусне в края на сезона. За подписа му се борят грандове от Стария континент, включително Манчестър Сити, Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен.

Според немския всекидневник „Bild“ в Борусия вече са набелязали четирима играчи, но само един от тях ще замени Халанд, който има реализирани 80 гола през последните два сезона.

1. Себастиан Алер, Аякс

Бившият нападател на Айнтрахт Франкфурт е отбелязал общо 33 гола в 35 официални мача за Аякс. Той е играч, който би могъл да се вмести в тима веднага да запълни празнината, която евентуално ще бъде оставена от Халанд. Скаутите на Дортмунд са го наблюдавали в действие многократно, но също така са наясно, че привличането му няма да е лесно поради договора му ситуация с Аякс. Настоящият му такъв е до лятото на 2025 година и не включва клауза за откупуване, което означава, че германците ще трябва да платят поне 30 милиона евро, за да го вземат.

Себастиан Алер

източник: Gulliver/GettyImages

2. Адам Хлодзек, Спарта Прага

В момента Хлодзек има девет гола и 13 асистенции през този сезон за чешки тим. Той е в списъка на Дортмунд от известно време, но му липсва опит в голямо първенство и това е фактор, който кара „вестфалци“ да имат съмнения за него.

Адам Хлодзек

източник: БГНЕС / BGNES

3. Саша Калайджич, Щутгарт

Поради проблеми с контузията Калайджич успя да реализира само три гола и асистира за още два в девет мача за Щутгарт през този сезон, но „швабите“ остават над зоната на изпадащите, до голяма степен, благодарение на него. Дортмунд ще трябва да плати между 15 и 20 милиона евро за играч, който освен че вкарва голове, е оценяван високо и заради своя манталитет и силен характер на терена.

Саша Калайджич

източник: Gulliver/GettyImages

4. Патрик Шик, Байер Леверкузен

Дортмунд следи чешкия голмайстор от известно време. Той има 20 гола в 20 мача за Байер Леверкузен през настоящия сезон. Шик обаче ще струва близо 70 милиона евро и това може да се окаже прекалено много за „жълто-черните“, дори ако вземат 75 милиона, като продадат Халанд това лято. Икономическото положение на клуба остава деликатно и те не могат да си позволят толкова големи разходи.

Патрик Шик

източник: Gulliver/GettyImages