Отборът на Борусия Дортмунд се надява, че удвояването на заплатата на звездата Ерлинг Халанд и отлагането на освобождаващата му клауза ще го убеди да остане в клуба. 21-годишният норвежки нападател е един от най-исканите играчи в световния футбол в момента.

Редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, имат сериозен интерес да го привлекат.

Според „Sky Germany“ обаче, Дортмунд се готви да предложи нов договор на Халанд. Информацията гласи, че новото предложение ще доведе до сериозен скок на заплатата му от около 145,000 паунда до 290,000 паунда на седмица.

Изданието също така добавя, че клаузата му за откупуване в настоящия контракт на норвежеца, която възлиза на 63 милиона паунда и става активна следващото лято, ще бъде забавена с още 12 месеца. Това може да се окаже достатъчно за Дортмунд да задържи звездата си за още една година или да получи сериозна сума, ако го продаде в края на този сезон.

Халанд вече заяви, че е щастлив в настоящия си клуб, където е отбелязал 70 гола в едва 69 ​​мача. Въпреки относително ниската му клауза, се смята, че подобен трансфер би струвал на евентуалния му нов клуб повече от 300 милиона паунда с всички комисионни.

Очакванията са той да подпише нов петгодишен договор на стойност от 42 милиона на година или повече от 800,000 паунда на седмица.

Халанд започна силно сезона с 13 гола в десет участия, преди контузия в бедрото да го остави извън терена, като той може да пропусне всички мачове на „жълто-черните“ до края на календарната година.