Борнемут официално обяви финализирането на трансфера на Асмир Бегович от Челси. Сумата по сделката не бе разкрита, но се смята, че възлиза на 10 милиона паунда.

Сделката ще влезе в сила от 1 юли. 29-годишният босненски вратар подписа дългогодишен договор с „черешките“.

Бегович записа осем мача с екипа на Борнемут през 2007 година, когато бе преотстъпен от Портсмут.

Асмир Бегович премина в Челси през лятото на 2015 година от Стоук Сити за сумата от 8 милиона паунда. Договорът на вратаря със „сините“ бе за срок от четири години.

Босненецът записа само 33 мача с екипа на Челси през последните два сезона.

В Борнемут Бегович ще се конкурира с 37-годишния Артур Боруц, който има договор с тима до 2018 година.

Челси прие оферта, продава вратар

„Изключително съм щастлив от преминаването ми в Борнемут. Това е амбициозен клуб, който прави всичко възможно, за да си осигури светло бъдеще. Бе невероятно да бъда част от шампионския тим на Челси. Мисля, че сега е точният момент за моя трансфер, защото аз искам да играя редовно. Навлизам във важна част от моята кариера и искам да покажа на хората на какво съм способен. Когато говорих с мениджъра Еди Хау, аз знаех, че Борнемут е точният избор и искам да допринеса за представянето на отбора с моя опит. Наистина съм поласкан от възможността, която се открива пред мен. Искам да помогна на отбора да просперира“, коментира Бегович.

„Асмир е впечатляващ вратар. Той е доказал своите възможности и може да играе на много високо ниво. Той е лидер и е точният характер, от който в отбора имаме нужда. Бегович играе на високо ниво от много години. С него ще увеличим сериозно конкуренцията между нашите вратари“, каза мениджърът на Борнемут Еди Хау.