Марко Ройс е на път да премине в прекия конкурент на Борусия Дортмунд за челните места в Бундеслигата – РБ Лайпциг, изненадаха германските медии. Bild и Sport1 твърдят в един глас, че нападателят е недоволен от ръковдството на „вестфалци“. Причината за това е новият договор на таланта Юсуфа Мукоко. Ройс не одобрява, че първо с младока са водени разговори, а не с него.

66 снимки

Контрактът на капитана изтича в края на сезона и все още няма индикации, че може да бъде подновен. В добавка към това неговият агент Дирк Хебе изгледа на живо равенството на РБ Лайпциг с Байерн Мюнхен (1:1) в компанията на спортния директор на „червените бикове“ Макс Еберл. Последният познава отлично Ройс, след като лично го доведе в Борусия Мьонхенгладбах през 2009-а година. Интерес към контузения все още Ройс има от страна на Манчестър Юнайтед и саудитския Ал Насър, където е Кристиано Роналдо.

В отсъствието на Ройс Борусия постигна драматична победа у дома срещу Аугсбург – 4:3. „Жълто-черните“ повеждаха на три пъти чрез Джуд Белингам (36’), Нико Шлотербек (42’), и Байноу-Гитънс (75’), но гостите неименно се връщаха в мача. В крайна сметка гол на Джовани Рейна направи разликата. Двубоят ще се запомни и със завръщането в игра на Себастиен але, който се излекува от рак на тестисите.