Легендата на хърватския футбол – Звонимир Бобан, е щастлив от привличането на Анте Ребич в Милан и потвърди, че актуалният носител на Златната топка – Лука Модрич, е голям почитател на „росонерите” от малък. Същевременно изигралият 178 мача за миланския колос халф потвърди, че е неприемливо Милан да приема да е част от долната половина на Топ 6 в Италия.

Милан бе активен в последния ден на пазара, разменяйки Андре Силва за Ребич с двугодишен наем. „Трансферният прозорец беше труден, но поне беше забавен”, сподели Бобан пред Sky Sport Italia.

„Стресиращо без а отборите и треньорите, след като сезонът вече е започнал и това може да ти окаже известни вреди, но в Италия винаги е било така. Ребич е играч със сила и характер и може да играе на различни позиции, и то на чудесно ниво”, продължи Бобан.

„Той може да е крило, както и втори нападател, може да играе между двама нападатели, дори като плеймейкър. Това е положително за треньора и вярвам, че тук ще се подобри много и технически. Здрав е, бърз е и има силен удар, което му носи позитиви”, продължи с възхвалите Бобан.

„Клубната идеология е да се инвестира в млади играчи, но същевременно те трябва да са подпомогнати от опитни футболисти, които вече са в състава. Имаме добър микс и е положителен настоящия отбор. Нужно е и подобрение, все пак. Милан ще се подобрява и трябва да се върне там, където му е мястото, но това е известно дълъг процес. Милан е голям клуб, който не може да приеме да бъде в средата на таблицата или в края на Топ 6. Трябва да имаме амбиции, но ни е нужно и време”, продължи Бобан.

Хърватинът бе запитан и за опитите на „росонерите” да закупят Модрич, както и нападателят на Атлетико Мадрид Анхел Кореа. „Модрич е истински фен на Милан. Той е такъв, откакто бе малък, когато имаше голяма страст в неговото фенство. Спекулациите за идването му тук обаче не бяха сериозни. Той не иска да напусне Реал Мадрид след един слаб сезон. Колкото до Кореа, ние не можехме да стигнем исканията на Атлетико, така че всичко е наред. Имаше и други играчи, които не успяхме да вземем, но това може и да е било положително. Имаме добър състав, направихме добри покупки и само времето ще покаже как сме се справили”, завърши Звонимир Бобан.