Обкръжението на нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски го тласка към напускане на баварския гранд, твърди „Bild“. Близките на поляка били изумени от отношението към него след 8 сезона на „Алианц Арена“ и всичко, което е сторил за клуба по време на този престой.

В баварския клуб наскоро привлякоха Садио Мане от Ливърпул за 32 милиона евро, като той е считан за алтернатива на поляка.

Самият Левандовски има договор с „баварците“ за още един сезон. Интерес към него не липсва, като най-сериозен проявява Барселона, но офертата на „каталунците“ от 40 милиона евро плюс още пет милиона под формата на бонуси не удовлетворява мюнхенци.

Според изданието, зад лошото отношение към Левандовски в Байерн стои почетният президент Ули Хьонес, докато другите шефове в клуба Оливер Кан и Хасан Салихамиджич били по-диалогични и склонни на компромис.

Въпреки всичко това, нападателят ще започне подготовка със съотборниците си в Байерн тази седмица. Наскоро някои медии спекулираха, че полякът ще бойкотира тренировките заради желанието си да напусне.