Централният защитник Хари Магуайър е повече от готов да заиграе в Манчестър Юнайтед под ръководството на Жозе Моуриньо, информира вестник „Дейли Мейл”. Според изданието сега предстои по-трудната част, а именно преговорите с Лестър Сити за продажбата на английския национал.

25-годишният Магуайър остави добри впечатления с изявите си за Англия по време на Мондиал 2018. Това покачи неколкократно цената на футболиста и засили интереса на „червените дяволи”, какъвто имаше и преди турнира в Русия.

На Острова се заговори, че Юнайтед е предложил внушителните 65 милиона паунда на „лисиците”,които биха превърнали юношата на Шефилд Уензди във втория най-скъп защитник за всички времена (пред него е само Върджил ван Дайк, за когото Ливърпул брои 75 милиона паунда през януари тази година).

На този етап Лестър продължава да отказва да продава. Шампионите за 2016-а вече се разделиха с един ключов играч през лятото, като трансферираха Рияд Марез в Манчестър Сити срещу 60 милиона паунда.

Магуайър едва завърши своя първи сезон на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Той бе привлечен от изпадналия в Чемпиъншип Хъл Сити срещу само 12 милиона паунда.