Бившият асистент треньор в националния отбор на Унгария – Джовани Константино, е уверен, че Доминик Собослай няма само да се утвърди успешно в Ливърпул, а ще го стори повече от добре и във Висшата лига, ставайки една от звездите на лигата.

22-годишният унгарец направи трансфер за 70 милиона евро от РБ Лайпциг през уикенда, като стана второто лятно попълнение за „червените“ в последните седмици след Алексис Мак Алистър от Брайтън.

Константино, който тренира Собослай между 2018-а и 2021-а, говори пред британските медии как младокът ще се интегрира в Ливърпул и няма съмнение, че ще бъде ключов играч за новия си отбор.

„Вижте, не вярвам на хората, които казват „Доминик ще му е нужно време да свикне с Висшата лига“. Той има всички качества да е супер от самото начало. Избирайки №8, той показа манталитета си и отговорността. Единственото, от което се нуждае, е подкрепата на феновете, които в този отбор са невероятни“, каза треньорът.

„Сигурен съм, че ще го харесат от самото начало, защото той е такъв играч, който прави привържениците щастливи с неговия начин на игра“.

Собослай беше считан за бъдеща звезда във футбола още от периода му в Ред Бул Залцбург през 2017-а, след което направи трансфер в РБ Лайпциг. Константино се върна на мача на германския му отбор срещу Манчестър Сити в Шампионска лига и заяви. „Ако сте гледали мача, който не беше добър за неговия отбор, то неговата игра нямаше разлика с футболистите на Сити. Това значи, че е готов за Висшата лига и ще се развие още повече. Неговият баща и агентът му са много важни за него. Смятам, че качествата му ще паснат перфектно за Ливърпул и няма да съм учуден, ако се превърне в една от големите звезди на Висшата лига в следващите години. Той просто е готов за това“, завърши Джовани Константино.