Бившият вицепрезидент на Барселона Жорди Местре вярва, че Лионел Меси ще преподпише нов договор с клуба и ще продължи да играе на „Камп Ноу”.

Аржентинският национал е сериозно спряган за трансфер отвъд Каталуния, след като този му договор свършва след края на тази кампания. Манчестър Сити и Пари Сен Жармен са склонни да предложат изгодни условия на 33-годишния Меси, като двата клуба са навярно единствените, които могат да удовлетворят изискванията на №10.

Още по темата:

Ексклузивно: ПСЖ предлага тригодишен договор на Меси

Местре обаче говори пред Sin Concesiones и сподели вярата си, че Меси ще продължи в Барса. Все пак той смята, че ако се стигне до раздяла с клуба, то тя няма да бъде продиктувана заради парите.

Меси, който е част от първия отбор на Барса от 2004-а година, трябва да вземе решението си преди края на сезона. Барселона е „отворен за преговори” с шесткратния носител на Златната топка, като от клуба се надяват разговорите да започнат скоро.

Въпреки финансовите проблеми при „блаугранас”, след като тимът има дългове от над 1 милиард евро, то в клуба изчакват Меси и представителите му, за да могат да реагират и да оставят играча в отбора си.