Бившият капитан на Астън Вила Габриел Агбонлахор заяви, че настоящата звезда на „бирмингамци“ Джак Грийлиш е твърде добър за Манчестър Юнайтед и може вместо към тях да се присъедини към Барселона или Ювентус. 24-годишният англичанин е в страхотна форма през този сезон, като има седем гола и шест асистенции.

Добрата му форма хвана окото на мениджъра на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер и според различни източници 20-кратните шампиони ще се опитат да си осигурят неговите услуги още преди началото на Европейското първенство в средата на месец юни.

„Не го казвам ей така, играл съм с него. Мисля, че той е най-добрият атакуващ полузащитник, който Англия има в момента. Затова, когато хората кажат , че трябва да отиде в Манчестър Юнайтед, мисля, че може да си позволи да премине в много по-голям клуб. Може да отиде във всеки един клуб в света, дори Барселона и Ювентус“, заяви Агбонлахор.

„Не е нужно да се ограничава само до Юнайтед и да се фокусира върху отбори, които играят в Шампионската лига. Хубавото на Джак е, че той може да тича с и без топката, да играе на различни позиции и да вкарва голове. Той е тип играч, който феновете на футбола ще отидат да гледат, дори и да не са фенове на Вила“.

Очаква се Грийлиш да попадне в селекцията на Гарет Саутгейт в английския национален отбор за предстоящото Европейско първенство.