Лиъм Милър вече е играч на Базел. Младокът, който бе част от състава на Ливърпул, изкара последния сезон под наем в Чарлтън, но сега, футболистът официално се раздели с „червените“ и ще търси своето развитие в един от швейцарските грандове.

21-годишният нападател не скри задоволството си от трансфера си в Швейцария и определи Базел като страхотен клуб, за който се надява да отбележи много попадения.

„Щастлив съм, че преминавам в Базел. Това е отбор с редица успехи в Европа и един от значимите тимове в световния футбол.  Още, когато пристигнах ми направи впечатление колко е уредено всичко, а условията са чудесни. За някои може да е странно, че избрах Швейцария за следваща крачка в кариерата ми, но щом става дума за Базел, смятам, че взех правилното решение. Тук съм, за да станем шампиони и да печелим трофеи. Искам да отбележа много голове и да помогна на отбора отново да показва добри изяви и в европейските турнири, както бе през последните години. Ще дам всичко от себе си и съм благодарен за шанса, който получавам“, коментира канадският национал.