Тиаго Алкантара трябва да напусне Ливърпул. Това е мнението на бившия футболист на „червените“ от началото на века – Дитмар Хаман. Германският някогашен халф е пословичен със своите критики към отбора на Юрген Клоп, дори от времената, когато тимът успя да спечели всички възможно трофеи, за които се състезаваше.

Сега „под прицела му“ попадна испанският полузащитник, който по всяка вероятност ще кара трети сезон на „Анфийлд“.

„Нкога не съм бил голям фен на Тиаго Алкантара. Твърде често той се контузва и не може да влезе качествено в отбора на Ливърпул. По този начин конкуренцията на неговата позиция не е добра. Ако дойде някой като Мойсес Кайседо, Ромео Лавия или Орелиен Чуамени, тогава ще му бъде много трудно да играе редовно. Ливърпул има Къртис Джоунс, Харви Елиът и Стефан Байчетич, които също ще получат повече минути. Не виждам как Тиаго ще играе в отбора през следващия сезон, дори да е здрав“, каза бившият халф на „червенвите“.

„Сигурен съм, че има отбори, които имат интерес към него, дори да остане във Висшата лига. Той трябва да се присъедини към отбор, който владее повече топката – като Ман Сити или Арсенал. Колкото повече владееш топката, толкова по-добре Тиаго играе. За него може да се намери и място в Испания. Със сигурност той не е „невероятен“ играч, както някои фенове на Ливърпул твърдят. Физичката в Премиър лийг е тежка за него“, каза още германският бивш национал.