Халфът на Севиля Иван Ракитич призна, че суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо лично го е поканил да премине в състава на “Старата госпожа”. Това е станало през лятото на 2019-а, когато 33-годишният играч все още носеше екипа на Барселона. Тогава обаче не се е стигнало до подобен трансфер поради високата цена на хърватина.

“През лятото на 2019-а Кристиано лично ми се обади, за да ми каже да отида в Ювентус. Той добави, че клубът също ме иска, но трансферът така и не се случи, защото Барселона поискаха 50 млн. евро, което беше прекалено скъпо”, сподели Ракитич пред “24 сата”.

Любопитното е, че само година по-късно Ракитич премина в Севиля за едва 1,5 млн. евро плюс бонуси. В миналото той е признавал, че би искал да играе в един отбор заедно с Роналдо. “Разбира се, че ми се иска това да стане. Кристиано е сред най-големите в историята. Ти наистина се наслаждаваш да го гледаш как играе и можеш да видиш какво прави в Ювентус. За мен той е сред най-добрите в историята”, заяви халфът пред Bleacher Report през февруари миналата година.