Испанският и европейски шампион Реал Мадрид напредва в опита си да привлече младата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, но все още не е отправил официална оферта за него, пише The Athletic. По-рано тази седмица бе съобщено, че грандът от Мадрид е в напреднали преговори с 19-годишния английски национал и представителите му.

Източници от Мадрид обаче са открекли пред британското издание да е постигнато споразумение или дори принципно такова с „жълто-черните“. Информацията гласи още, че двата клуба все още не са влезли в решителни преговори и за сумата по евентуалния трансфер.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

От Реал са готови да положат сериозни усилия, за да привлекат Белингам, но с уговорката, че няма да хвърлят невероятни суми за него или да участват в наддаване за  подписа му с клубове от Висшата лига. Въпреки това, The Athletic твърди, че Белингам е сподели, че ще бъде развълнуван да се присъедини към „Лос Бланкос“ и, че харесва проекта, който му е бил представен.

Ръководството на Борусия обаче не бърза да се разделя с футболиста през това лято и ще настоява за възможно най-висока сума за евентуален трансфер, поставяйки му цена от 150 милиона евро.