Бившият български национал Димитър Бербатов смята, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба получава твърде много несправедливи критики и иска той да остане в клуба, а не да премине в Реал Мадрид. Преди два дни агентът на французина Мино Райола призна, че иска да докара страхотен футболист в Реал това лято, подхранвайки спекулациите за потенциален трансфер на 27-годишния полузащитник. Също така се съобщава, че Юнайтед са готов да Погба да напусне срещу около 100 милиона паунда. През този сезон той има едва седем мача, след като се бори с контузия на глезена.

В седмичната си колона за „Betfair“ бившият нападател на „червените дяволи“ Димитър Бербатов заяви:

„Искам той да остане в Юнайтед и да го видя да играе заедно с Бруно Фернандес и отбора, ако не, винаги ще има отбор, който чака Погба. Ако това е Реал Мадрид, Ювентус или някой друг, той пасне навсякъде. Когато си в ситуация, в която големи отбори искат да играеш за тях, е много ласкаво...но в същото време трябва да взимаш трудни решения. Критиките, които Погба получава, са несправедливи и той, както някои други играчи, биват критикувани само заради това, че са те, това не ги определя“, заяви Бербатов.

„Той прави всичко възможно, за да се пригоди и когато играе да помогне на отбора си, защото от първо лице видях как той тренира с нас като момче, с амбиция и стремеж да бъде един от най-добрите, така че аз не не се съмнявам в трудовата му етика и желанието да стане още по-добър. Всичко, което той иска да направи в момента, е да играе футбол, всички сме хора и колкото и да се опитваш да я избегнеш, критиката винаги стига до теб“, продължи българинът.

„Бих искал да видя Погба да се възстанови възможно най-скоро и да не се контузва отново, така че той да може да прави това, което прави най-добре и да го видим да играе страхотен футбол. Ако се премести, където и да отиде, ще се справи“, сподели още бившият играч на Юнайтед.

Бербатов призна, че един от факторите, които могат да помогнат при вземането на решение на Погба, е френската му връзка треньора на Реал - Зинедин Зидан.

„Едно нещо, което ще кажа за слуховете за Реал Мадрид е, не забравяйте, че Зинедин Зидан е мениджър там и, когато имате старши треньор или други играчи от същата страна, винаги е по-лесно. Особено ако говорят един и същ език, това ви кара да се чувствате комфортно и това не е за подценяване в тази ситуация“, завърши коментара си Бербатов.