Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов смята, че отношението към нападателя Единсон Кавани не е правилно след завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед.

34-годишният Кавани имаше отличен първи сезон на „Олд Трафорд“, след като пристигна от Пари Сен Жермен като свободен агент през лятото на 2020 година. Уругваецът подписа нов едногодишен договор преди началото на сезона, но не успява да намери място в стартовия състав след идването на Роналдо.

Кавани има едва два старта през тази кампания и е свързан с трансфер в Барселона през януари.

„Въпреки добрия му минал сезон, Кавани не играе достатъчно сега. Когато някой като Роналдо дойде в клуба, той попада под всички прожектори, играе всеки мач и в света на футбола това се случва. Ситуацията не е честна, защото Кавани се справи много добре миналия сезон, спечели си нов договор, но Роналдо зае мястото му в отбора. Не е честно, но това се случва във футбола“, заяви Бербатов пред Betfair.

„Ако има шанс Кавани да напусне клуба, ако има оферта от Барселона, тогава, разбира се, той ще помисли да я приеме, за да получи повече игрови минути. Ако той ще получи повече време за игра в Ла Лига, тогава аз ще го подкрепя и ще кажа: „Отиди там и играй, звучи като страхотна сделка, страхотни пари и вече не си на 24“, допълни още българският нападател.

Кавани се очаква да получи шанс да блесне за „червените дяволи“ през коледния период, тъй като Юнайтед се изправят срещу Нюкасъл, Бърнли и Уулвърхемптън в рамките на седем дни.

„Червените дяволи“ не са имали мач от 11 декември насам, тъй като два техни двубоя бяха отложени след сериозен брой заразени с COVID-19 в тима.