Отборът на Рома е на крачка от нов голям трансфер това лято. „Вълците“ са отправили конкретна оферта към бившия капитан на Торино Андреа Белоти, който е свободен агент. Италианският национал предпочита да се присъедини към тима на Жозе Моуриньо, вместо да продължи кариерата си в Испания, където е искан от Валенсия на Дженаро Гатузо, или във Франция.

Предложението на Рома е за договор за 2 години с опция за още една. Заплатата на Белоти ще е 2,8 милиона евро на сезон, но може да нарасне до 3,5 милиона евро. Медиите в Италия са сигурни, че нападателят ще даде положителен отговор, а сделката ще бъде финализирана до броени дни. Условието е Рома първо да прати Елдор Шомуродов на Болоня.

Наставникът на „джалоросите“ Жозе Моуриньо иска с привличането на Белоти да разполага с още един качествен нападател и двамата с Тами Ейбрахам да се редуват през сезона, в който тимът ще гони място в топ 4 на Серия А.

Освен Валенсия, Виляреал, Монако и Ница са другите кандидати за подписа на Белоти, но 28-годишният таран предпочитал да остане в Серия А, което би осигурило предимство на гранда от Рим.

До края на седмицата клубът от Вечния гранд се надява да привлече и халфа на Пари Сен Жермен Джорджиньо Вайналдум.