Английският полузащитник на Борусия Дортмунд Джуд Белингам е една от най-горещите млади звезди във футбола в момента. Отбори като Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити и Реал Мадрид се интересуват силно от подписа на играча, като трансфер е напълно възможен през лятото на 2023-а година.

Журналистът на „El Chiringuito“ - Хосе Алварес, обаче съобщава, че Белингам иска да играе за Реал Мадрид.

„Неговото намерение беше първо да изслуша Реал Мадрид и, ако бъде предложена подходяща оферта, той ще играе за Реал Мадрид през следващия сезон“, каза Алварес.

Междувременно „The Athletic“ разкри цената, която Борусия Дортмунд е определила за полузащитник, която се твърди, че възлиза на 150 милиона евро.

Първоначалното намерение на Борусия Дортмунд бе да поднови договора на Белингам до 2025-а година и да не преговаря за трансфер на англичанина, но по всичко изглежда, че английският национал ще напусне „Сигнал Идуна Парк“ следващото лято.

В случай, че някой отбор плати 150 милиона евро за Белингам, то той ще стане най-скъпия изходящ трансфер продажба в историята на Борусия Дортмунд, надминавайки тези на Усман Дембеле в Барселона (130 милиона евро), Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед (85 милиона евро) и Ерлинг Халанд в Манчестър Сити (60 милиона евро).