Късно във вторник вечерта стана ясно, че Ливърпул е аут от битката за полузащитника на Борусия Дортмунд – Джуд Белингам, написа The Telegraph. „Червените“ бяха направили английския национал свой приоритет №1 за лятото, но вече няма желание да подпише с 19-годишния играч заради цената му.

Очакванията бяха, че трансферът му ще струва повече от 130 милиона паунда, което ще бъде голяма част от летния бюджет на отбора. Вместо това Ливърпул ще се фокусира върху други цели, тъй като иска да укрепи всяка линия на състава. Съобщава се, че мениджърът Юрген Клоп подкрепя напълно решението да не се купува повече Белингам. Смята се, че от „Анфийлд“ ще искат да привлекат двама или трима нови полузащитници, а сред набелязаните имена са дуото от Челси Мейсън Маунт и Конър Галахър, съотборниците в Брайтън Мойсес Кайседо и Алексис Мак Алистър, както и Матеус Нунеш от Уулвърхемптън.

Bild пък съобщава, че младият халф е отхвърлил възможността за трансфер в Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Челси, тъй като иска да играе за престижен клуб, който цени не парите, а страстта, честта и репутацията. Това автоматично прави испанския и европейски шампион Реал Мадрид във фаворит за подписа му.

През настоящия сезон Белингам изигра 37 мача за Борусия, в които вкара 10 гола и даде 7 асистенции. Договорът му с „жълто-черните“ е до лятото на 2025-а година.