В следващите дни се очаква един от най-исканите играчи в световния футбол - Джуд Белингам, да информира Борусия Дортмунд за желанието си да напусне през лятото. „AS“ разкрива, че ръководството на германския клуб е извикало Белингам на среща, за да обсъдят бъдещето му. Съобщава се, че от Борусия искат разговора да се проведе преди 6 януари, когато отборът трябва да пътува до Марбея за едноседмичен зимен тренировъчен лагер.

На срещата към Белингам ще се присъедини баща му Марк, който е и негов агент, както и семейният им приятел Марк Бенет, който съветва семейството на Белингам. От страна на Дортмунд пък ще присъстват изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке и спортният такъв Себастиан Кел.

„AS“ пише, че в Дортмунд, който е в отлични отношения с представителите на Белингам, са на 95% сигурни, че 19-годишният английски национал ще поиска трансфер в края на сезона. Въпреки това, осемкратните шампиони на Германия знаят, че са извлекли най-доброто от полузащитника за сумата от 25 милиона евро, която платиха на Бирмингам Сити през 2020-а година, когато той все още беше само на 16 години.

На фона на интереса не само от страна на Реал Мадрид, но и от Ливърпул, Челси и Манчестър Сити, източници, запознати отблизо със ситуацията, твърдят, че Дортмунд ще търси 100 милиона евро - плюс солидни бонуси, които биха могли да качат общата стойност на трансфера до около 140 милиона евро.

Преди няколко месеца Дортмунд се опита безуспешно да убеди Белингам да поднови сегашния си договор, който изтича през 2025-а година. Ако тогава го бяха сторили, то германците щяха да включат и клауза за неговото откупуване на стойност от 150 милиона евро. В момента обаче Белингам няма подобна клауза. Като се има предвид, че контрактът му ще изтече след 18 месеца, Дортмунд приемат, че трябва да го продадат през идното лято или рискуват да го загубят без пари в края на сезон 2024/2025.

„AS“ допълва, че Реал Мадрид е на полпозишън за Белингам, но „Лос Бланкос“ все още не са стартирали преговори с Дортмунд, но са разпитали обкръжението на футболиста относно желанието му да се присъедини към клуба и са получили положителни отзиви. Ливърпул изглежда е най-сериозният съперник на испанците за подписа на Белингам. „Червените“ също са осъществили контакт с Дортмунд, но се смята, че тийнейджърът би предпочел да се продължи кариерата си на „Сантиаго Бернабеу“, отколкото да отиде във Висшата лига.

Друг фактор, който работи в полза на Реал Мадрид, са добрите отношения на президента на клуба Флорентино Перес с този на Борусия - Вацке, с когото той е развил приятелство, датиращо от десетилетие. Знак за добрите отношения на дамата бе желанието на Перес да прати един от големите таланти на „кралете“ под наем в Сигнал Идуна Парк - Ашраф Хакими, който прекара два сезона в Германия между 2018-а и 2020-а година, а Райниер също беше в Дортмунд за две години, преди да отиде в Жирона през лятото.

Този сезон Белингам продължава да се показва, че е един от на-добрите играчи на своята позиция. Полузащитникът беше ключов играч за Англия на Световното първенство в Катар, а също така имаше решаващо значение за Дортмунд, като натрупа девет гола и четири асистенции в 29 мача за клуба през кампанията- В момента специализираният уебсайт Transfermarkt.com го оценява на 110 милиона евро, което го прави най-ценният играч в германската Бундеслига.