Най-скъпата покупка в историята на Реал Мадрид Гарет Бейл е информирал ръководството на клуба, че желае да премине в Манчестър Юнайтед.

Ако се съди по информациите, които се тиражират в Испания, уелският национал е взел окончателно решение да приключи авантюрата си на „Сантиаго Бернабеу”. 28-годишният футболист има намерението отново да се върне във Висшата лига на Англия, където изигра някои от най-силните мачове в кариерата си.

Китайци вадят 95 милиона за Гарет Бейл

Не един и два пъти мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо публично изрази своите адмирации по адрес на Бейл, макар и на няколко пъти да призна, че мисията по привличането му е в графата на невъзможните. Сега обаче сделката изглежда доста по-вероятна, след като босът на Реал Флорентино Перес е взел решение да освежи тотално атаката на своя тим.

Юнайтед се примири за Гризман, хвърля всичко за Бейл

Бейл е един от фаворитите да си заминат и очевидно е решил да улесни шефовете си в това отношение. В личен разговор с президента Перес уелсецът е потвърдил, че иска да си тръгне в търсене на ново предизвикателство. Приоритет е трансфер в Манчестър Юнайтед, с който вече седмици наред играчът и неговият антураж преговарят.