Дълбокото разочарование след срамното поражение в Лисабон от Байерн Мюнхен, е довело президенът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу до решението да привлече в състава едно познато име - Неймар Джуниър .

Преди няколко месеца "каталунците" изключиха варианта бразилеца да се завърне на "Камп Ноу" поради  тежките финансови последици от пандемията от коронавирус. Същото се случи и с другата основна трансферна цел - нападателя на Инетр Лаутаро Мартинес. 

Сега обаче, според Бартомеу, Неймар е единственият човек, който може да върне баланса в отбора.

Според "Diario Sport", от Барселона са готови да предложат между 50 и 60 милиона евро плюс Антоан Гризман като част от сделката, за да убедят парижани да се разделят със звездата си . На „Камп Ноу“ смятат, че Неймар иска да се завърне в Испания и е готов да поиска да го пуснат. Ситуацията с Гризман също изглежда общаваща, защото франуцзинът не е сигурен за бъдещето си в тима и може да поиска развитие на ново място.

Във всеки случай  Бартомеу е категоричен, че основната цел за следващата кампания трябва да бъде привличането на Неймар. 

Друг проблем обаче може да се окаже евентуалната титла от Шампионска лига за парижани. ПСЖ ще играят с РБ Лайпциг на 1/2-финалите, но при успех и във финалния двубой, то Неймар най-накрая ще спечели така жадуваната титла с тима, което може да обърне ситуацията на 180 градуса.